Pastasoep met fagioli, spinazie en buffelmozzarella
Een voedzame Italiaanse maaltijdsoep met veel groenten en kruiden. Gebruik de mooiste producten die er op dat moment te krijgen zijn.
Ingrediënten
Bereiding
- 2 eetlepels olijfolie + extra voor het besprenkelen
- 1 Ui (fijngesneden)
- 2 stengels Bleekselderij (in stukjes)
- 2 Wortels (in stukjes)
- 3 tenen Knoflook (geperst)
- 1 Laurierblaadje
- 1 bos Bladpeterselie (grof gehakt)
- Tijm (paar takjes)
- 1 liter Groentenbouillon
- 150 gram kleine pasta
- 1 blik Tomatenblokjes (a 400 gram)
- 1 blik flageolets (groene Franse boontjes) (a 400 gram), uitgelekt
- 1 blik reuzebonen
- 200 gram Spinazie
- 1 Citroen (sap en gerapste schil)
- 125 gram Buffelmozzarella
Bereiding
- Verhit de olie in een grote, zware pan;
- Bak de bleekselderij, ui en wortel 15 minuten, maar laat ze niet aanbakken;
- Voeg de knoflook en kruiden toe en bak deze 2 minuten mee;
- Schenk de groentebouillon erbij en breng het aan de kook;
- Voeg de pasta toe en kook totdat deze bijna gaar is;
- Voeg de tomaat en bonen toe en laat het koken tot de pasta zacht is en de bonen warm zijn;
- Haal de pan van het vuur en voeg de spinazie toe en laat de blaadjes in de soep slinken;
- Breng de soep op smaak met peper, zout en het citroensap;
- Schep de soep in kommen en leg een paar plakjes mozzarella erop;
- Besprenkel de soep met wat olijfolie.